Hemligheten

Allt stod klart. Kök och badrum fanns i gäststugan efter månader av renovering. Det var nu det var meningen att jag skulle luta mig tillbaka och casha in…


Det är då gästerna som bor i mitt eget hus, som jag hyrt ut för att finansiera renoveringen i gäststugan, börjar klaga.
”Det är fuktigt i källaren. Vi vill inte sova här. Det luktar källare”.
Vad erbjuder du semestrande människor som anländer från andra länder när de är missnöjda när du inte äger något mer?
Mitt eget sovrum och säng? Den enda privata yta som finns kvar? Hur skriver du en annons så att du attraherar rätt typ av personer för ditt objekt? Hur skriver du annonsen så att folk blir intresserade och det ändå finns spelutrymme för att överträffa deras förväntningar när de anländer?
Hur sover du lugnt om natten och behåller tron på att det kommer gå att bygga upp en business? När risken för ännu ett dåligt omdöme kan stänga av din annons?

Det gjorde jag inte. Jag åkte hem till Anna och storgrät. Inte blev gästerna mer nöjda för det ….

Till följd av missnöjda gäster, blev bortfall pga ombokningar för titt på uthyrning av gäststugan. Från att ha haft fyra intressenter, hade jag igår när jag kom hem efter en lång arbetsdag, inga alls! Jippi… Här har man jobbat dygnet runt hur länge som helst…
Ord som tacksam kändes långt borta. Jag bestämde mig för att jag har inte lärt mig ännu, var en mer lättsam lögn att ta in. Svalde besvikelsen och fortsatte att arbeta.  

Hemligheten

Hemligheten till framgång sägs vara att bli mer glad när det går bra, än besviken när det går dåligt. Hjärnan hämtar det minne som har den starkaste känslan kopplad till sig. Alltså krävs det bara att jag programmerar om hjärnan? Lätt?
Inte ens nära!
Men alternativet är inte bättre.  

Dock sitter jag plötsligt med både deposition och kontrakt till en gäst till gäststugan för hösten. Bara några dygn senare har det trillat in så pass många förfrågningar att jag utan vidare hade kunnat hyra ut fler bostäder.

Uthållighet och tålamod är en dygd! Glädje gör vägen enklare att vandra 😊