Mitt första manus i ”bokform”

När jag var liten så berättade min morbror Daniel många gånger historien om haren som skulle lära sig att cykla. Jag minns inte särskilt mycket mer av historien än så men av någon anledning har den alltid funnits kvar hos mig. För några år sedan skrev jag ett manus om haren som skulle lära sig att cykla. Till sin hjälp hade han en elefant. Elefanten var också flitigt förekommande i min morbrors historier. Manuset blev liggande. Jag tänkte många gånger att jag skulle ge det till min morbror som idag har en liten dotter. Det var svårt att komma till skott, eftersom jag behövde bilder och gärna ville trycka boken. Att börja förhandla med ett förlag har jag inte känt mig redo att ge mig i slag med.

Plötsligt kom det en inbjudan. Daniels dotter skulle fylla sex år och det ville bjuda på kalas. Impulsiv som jag kan vara tänkte jag att nu är det dags att min morbror och hans dotter får boken om haren som skulle lära sig att cykla. I mitt manus föddes Sparris Hare. Hans kompis heter Elvis elefant. Kalaset var på fredag. Det var tisdag när jag fick idéen. Jag behövde bilder. Tjugo stycken! Jag ringde min talangfulla kollega Susanna. ”Kan du illustrera bilder?”
Hon sa jag med en viss tveksamhet då jag meddelade att hon bara hade tre kvällar på sig! Susanna löste uppgiften med bravur och min morbrors dotter blev glad. Alla andra närvarande på kalaset som hört talas om haren och elefanten läste boken som vi gjort genom att klippa och klistra i ett fotoalbum.

Inget extra fint. Inget som det ”ska” vara men det är ändå min första bok som kommit ut i bokform. Det känns otroligt roligt! Ytterligare ett steg åt rätt håll.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *