Jackpott på bokmässan!

Bokmässan 2017

På bokmässan hade jag för en gångs skull har jag lyckats med konststycket; Att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

Häromdagen gled jag runt i folkmassan på bokmässan. Det första jag gjorde var att hitta piano/keyboardböcker. Det håller jag på att lära mig spela och har saknat. Check!

Mötte min gamla skrivcoach på bokmässan

Efter att ha funnit lite smått och gott i bokväg så det började bli dags för lunch. Jag tog ett varv på plan två och slog mig ner framför en föreläsning, som arrangerades av tidningen Skriva. Jag slog mig ner på en stol och började tugga på min macka. De var halvvägs in i föreläsningen redan men allteftersom de tre kvinnor pratade på kröp en känsla på mig. Kvinnan i mitten. Det måste vara den kvinna som jag hade som skrivcoach via telefon när jag var sjukskriven 2015. Ni som varit på bokmässan vet att det är föreläsningar bakom varenda hörn på svenska mässan under dessa intensiva dagar. Det byts föreläsare en gång i timman, minst! Men jag råkade slå mig ner just där. Efter föreläsningen gick jag och pratade med henne och kontakten med den trevliga kvinnan var återupprättad.

Bloggfrukost på bokmässan

Som om inte det vore bra nog, för det var det. När jag var på väg att lämna mässan för dagen, så kom en kvinna i Bonniers monter fram och började prata. Hon berättade om Selma Stories, en ny hemsida som de börjat driva och frågade om jag ville lämna min mejladress för att få månadsuppdateringar. Hon började prata om de bloggare som skrev där. Jag sa att jag bloggade och vips så var jag inbjuden till VIP-frukost med andra bloggare, utanför öppettid för allmänheten 🙂 Mycket nöjd lämnade jag mässan den dagen! Det blev en kort natt och en tidig morgon, men vad lätt det är att få kraft när ansträngningen görs av rätt anledning. Plötsligt hände det. Jag fick träffa massa författare, bloggare, förlagspersonal och kunde stjäla tips, kontakter och energi.

Nöjd tjej tar helg. Over and out 😉