Varför är det så farligt att torska några laxar?

Jag har aldrig stött på så mycket skepsis som när det kommer till investeringar. Varför är det så? Är det värre att förlora pengar än något annat? Hur många gånger vurpade jag inte på cykeln innan det gick vägen? Inte så många faktiskt 😉 Jag var en talangfull fyraåring. Värre var det med enhjuling. DET är ta mig sjutton det besvärligaste jag lärt mig!

I min värld är det samma när det gäller pengar. Vurpor ingår och frågan är inte om jag kommer göra en dålig investering, utan när. Det är inte hela världen. Däremot försöker jag göra min research innan jag kastar mig ut. Jag satsar inte mer än vad jag kan hantera att förlora. Inte än så länge i alla fall. Men hade en terapeut som kallade mitt sinne gränslöst (på ett icke kriminellt sätt) så vem vet vad som händer i framtiden?

Våga för att vinna. Ingen av oss vet vad som händer. Det är kanske inte alls på affärsinvesteringar som du förlorar dina pengar, utan på den där vännen som på något sätt alltid slinker undan notan. Eller den där partnern du gifte dig med som bedyrade att allt mitt är ditt när du inför bröllopet tog upp frågan om äktenskapsförord men på något sätt blev du ändå sittande med en skorpa i en trappuppgång.
När det gäller relationer ska vi inte ens börja. Där är det inte bara laxen som torskat, utan hela stilla havet.

Inget är rätt, inget är fel och sanningen ligger i betraktarens ögon. Men jag är bara sådan att jag är mer nyfiken på vad jag kan vinna, än vad jag kan förlora.