Tillit – vem kan du lita på?

Lita på kärleken till dig själv

Vem kan du lita på? Att den du lever med kommer att ta hand om dig? Dina barn kommer att hjälpa dig? Samhället?

Har du tillit till systemet?

Till viss del är det sant. De flesta av oss har något slags skyddsnät bara genom att vara födda i Sverige. Vi har skola, vård, ganska goda möjligheter att få ett arbete och får några kronor till pension. Frågan är om du vågar lita på systemen? När pensionssystemet infördes 1913 var medellivslängden 58 år, idag är den avsevärt högre. Litar du på att det kommer fungera om 30-40 år? Agerar du både för en härlig dag och en trygg morgondag?

Eller har du tillit till dig själv?

Om är något jag lärt mig så är det att det är upp till mig. Det finns ett fåtal gånger det kommit en hjältinna på en ädel springare och räddat mig ur slummen men det finns ingen konsekvens i när detta kan ske. Jag vill ha en person att lita på i denna världen. Därför följer jag alltid upp mina mål och det jag lovat mig själv. Det är det minsta jag är värd. Det ger mig en anledning att omfamna det svåra i livet. Det orättvisa. Min upplevelse är att det är i tuffa tider som de bästa förutsättningarna för nya idéer skapas. Kombinationen av svårigheter och drömmar har format mina mål för 2018.

  • Jag vill ha en utgiven text i bokform via ett förlag.
  • Jag vill hjälpa dem som inte fötts på en lika gynnsam plats på jordklotet.
  • Jag behöver tjäna mer pengar. Trygghet. Jag mår inte bra av att leva på gränsen.

 

  • I fem år har jag skrivit på mitt manus. Av 2000 texter som de större förlagen får in varje år publiceras en handfull. Bara bland dem som fortsätter att skriva.
  • Varje månad sätter jag undan pengar till välgörande ändamål. Jag somnar gott vid tanken på att mitt bidrag skapar arbetstillfällen till en fattig bonde, eller en mugg vatten till ett svältande barn.
  • Varje vecka berättar jag (trots att det ibland känns som att jag kommer kräkas) för människor omkring mig att jag arbetar med att sälja träd. Om någon delar min dröm, kanske ännu en familj kan få arbete.

Jag arbetar 60 timmar i veckan och jag älskar det jag gör, antingen under tiden eller när det är gjort. Jag vet att jag skapar de bästa förutsättningar jag kan för ett fortsatt underbart liv.

Jag vet att jag är den person som jag kan lita på. Jag kommer inte svika mig. Om de system och skyddsnät som finns i samhället dessutom fungerar som det ska så ser jag det som en bonus.

www.sommanbäddar.se